Fotogalerie - DO POMNÍKU PADLÝM ZA TĚŠÍNSKO BYLA VLOŽENA NOVÁ PAMĚTNÍ SCHRÁNKA

5.10.2020

Do Pomníku padlým za Těšínsko byla v pondělí 5. října vložena nově zhotovená pamětní schránka s odkazy pro budoucí generace. Odborně zatavená schránka byla do pomníku, jehož rekonstrukce se pomalu blíží ke svému zdárnému konci, vložena za osobní účasti všech, kteří se nějakým způsobem snažili o obnovení tohoto válečného hrobu, v němž je pohřbeno 55 civilních i vojenských obětí polsko-československého sporu o území Těšínska v letech 1918-1920.

Osobně se vkládání schránky do pomníku účastnili starosta města Orlové Mgr. Miroslav Chlubna, 1. místostarosta města Orlové Miroslav Koláček, ředitel Muzea Těšínska PaedDr. Zbyšek Ondřeka, historička Muzea Těšínska Mgr. Lenka Nováková, Ph.D., předseda Jednoty Ostrava 1 Československé obce legionářské Mgr. Martin Lokaj, tajemník Jednosty Ostrava 1 Československé obce legionářské PhDr. Tomáš Rusek, člen prezidia pro vnitřní věci České a Slovenské obce dělostřelecké pplk. v. v. Ing. Jiří Bílský, předseda těšínské oblasti Matice Slezské Ing. Lubomír Matěj, Akad. arch. Vlastimil Krčmář, sochař Mgr. A Martin Kuchař a jednatel společnosti Meccano, která provádí generální rekonstrukci pomníku, Ing. Jiří Kopec. 

Tisková zpráva z vkládání pamětní schránky do Památníku padlým za Těšínsko je k přečtení na webu města Orlové v sekci Zpravodajství.




Zpět na výpis