Orlová pořídila nový vůz pro sociální služby

ORLOVÁ, 4. 8. 2023 – Sociální služby města Orlové po dvou letech obnovují vozový park. Díky finanční podpoře Evropské unie se městu podařilo zakoupit nový hybridní automobil značky Huyndai Tucson v celkové částce téměř jeden milion korun. Klíče od vozu pracovníkům symbolicky předal místostarosta Orlové Roman Galia v centru sociálních služeb v Orlové-Lutyni.

„Jsem samozřejmě rád, že jsme pro naše sociální služby mohli pořídit nové auto. Jedná se o bezpečnější a nadstandardně vybavené vozidlo pořízené z finančních prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj, za což velmi děkujeme. Doufám, že bude sloužit co nejdéle a co nejlépe,“ řekl při předání vozidla místostarosta Roman Galia.

Vůz nyní slouží orlovským pečovatelkám pro jejich práci v terénu, a tak se dostanou ke klientům mnohem pohodlněji. „Působíme na území celého města, ale pokud zrovna máme volné kapacity, tak pomáháme i okolním obcím jako jsou Dětmarovice, Dolní Lutyně nebo Doubrava,“ uvedla ředitelka sociálních služeb Jarmila Berná.

Automobil má navíc ekologičtější provoz a organizace tak ušetří i za spotřebu. „Naši zaměstnanci s ním denně jezdí k našim klientům do domácího prostředí. Auto je mnohem komfortnější a v případě potřeby jej můžeme použít také pro svoz klientů na denní stacionář,“ říká Berná. Zároveň dodala, že v této chvíli mají ve spolupráci s městem požádáno o další dotační titul, který jim umožní nákup druhého vozidla a pokud se podaří, mohli by jej získat do konce roku.

Sociální služby letos prodloužily pracovní dobu, navýšily počet zaměstnanců, a díky tomu nyní na odpoledních směnách pracují dvě pracovnice. Organizace proto potřebuje minimálně dvě vozidla pro práci v terénu, aby mohli být mnohem flexibilnější, jak upřesnila ředitelka sociálních služeb.

Oficiální předání proběhlo v rámci akce zaměřené na podporu péče o zdravotně znevýhodněné občany, která se nesla v duchu letní kavárny. Klienti chráněného bydlení společně s pracovníky podávali kávu, nealkoholické nápoje a drobné pečivo. Orlová tak chce upozornit na potřebu rozšiřování péče ve městě a oslovit ke spolupráci případně i podnikatelskou veřejnost.

KONTAKT PRO MÉDIA:

Mgr. Sandra Štrejlová
Tisková mluvčí
Email: sandra.strejlova@muor.cz
Tel: 596 581 142, Mob.: 733 630 757


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.8.2023

Zpět na výpis