Sport v Orlové letos získá z rozpočtu města bezmála 49 milionů korun

ORLOVÁ, 9. 6. 2023 – Orlovští sportovci a příznivci zdravého pohybu letos získají podporu města v celkové výši zhruba 49 milionů korun. V této částce jsou zahrnuty jak dotace, o kterých rozhoduje rada, tak prostředky schvalované zastupitelstvem města. „Pamatovali jsme na kluby a týmy, provoz sportovních zařízení i na akce pro širokou veřejnost. Výsledná částka je oproti loňsku nižší o mimořádné náklady zejména na opravy provedené na našem zimním stadionu. Za sebou už máme také výměnu travnatého povrchu na fotbalovém hřišti. Ta loni stála zaokrouhleně 6,5 milionu korun. Letos se tyto velké výdaje neopakují, na sport jako takový vynakládáme více,“ uvedla starostka Orlové Lenka Brzyszkowská.

Po očištění od obou zmíněných vlivů a nákladů na projekty k nim věnovalo město loni na sportovní aktivity přibližně 43,7 milionu korun. Reálně tak sport a sportoviště dostávají letos z rozpočtu města více peněz. Největší měrou budou z dotací těžit všichni občané, kteří využívají Relax centrum a veřejná sportoviště. Na provoz centra a ostatních sportovních zařízení je letos vyčleněno téměř 36 milionů korun.

„Zbývající prostředky se rozdělují mezi kluby a spolky napříč všemi sporty – od hokeje přes krasobruslení, fotbal a tenis až po třeba horolezectví, jízdu na koni nebo pétanque. Z variabilního fondu sportu do této chvíle zastupitelstvo a rada města schválily příspěvky na celoroční činnost ve sportu v souhrnné výši 982 tisíc korun,“ doplnila starostka. Zvýšil se i příspěvek na provoz Městského sportovního klubu, který je příspěvkovou organizací města a stará se především o rozvoj pohybových dovedností a sportovní aktivity dětí a náctiletých.

Peníze na sport vynakládá město Orlová každoročně v řádech desítek milionů korun. Vedle toho podporuje i další aktivní trávení volného času. Na zájmovou činnost a práci spolků letos Orlová poskytne v součtu 132 850 korun. Pro podporu projektů pro děti a mládež pak vyčlenila dohromady 137 500 korun.  Další významné částky směřují ke kulturním institucím a na kulturní akce ve městě.

KONTAKT PRO MÉDIA:
Mgr. Sandra Štrejlová
Tisková mluvčí
Email: sandra.strejlova@muor.cz
Tel: 596 581 142, Mob.: 733 630 757


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.6.2023

Zpět na výpis