Starosta pochválil strážníka za dobrý instinkt

Dobrá znalost místního podsvětí se už nejednou vyplatila při práci orlovských strážníků. Nejinak tomu bylo také koncem loňského roku, kdy zdejší strážník Milan Páleník zahlédl pomocí kamerového systému jednu ze známých postaviček místní galerky a rozhodl se ho raději nespustit z očí. Ve čtvrtek za to strážníka ocenil orlovský starosta Jiří Michalík.

Instinkt strážníka se tehdy vyplatil. Sledovaný muž se po chvíli vloupal do zaparkovaného vozu. Vzápětí už jej ale zatýkají společně hlídky strážníků a policie, které díky všímavosti Milana Páleníka pohyb muže monitorovaly přímo v terénu.

Ve čtvrtek tak všímavého strážníka přijal a ocenil orlovský starosta Jiří Michalík. „Jsem rád, že se vám taková práce daří, protože to, že jste pozorní si mezi sebou určitě řeknou i místní lumpové, kteří tak vědí, že jsou sledováni a jen tak jim něco neprojde,“ podotkl orlovský starosta.

„To ocenění by si určitě zasloužili všichni orlovští strážníci. Podařilo se nám vytvořit určitý sytém, který nemohu prozrazovat, a právě díky tomu se nám podobné akce daří,“ řekl skromně oceněný strážník.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 13.1.2009

Zpět na výpis