Změny jízdních řádů

Od neděle 14. prosince 2008 dochází k celostátním změnám jízdních řádů.  Tímto dnem dojde i k podstatným změnám  v městské hromadné dopravě Orlová. Změny zpracované projektantem systému MHD Orlová ve spolupráci s dopravcem a odborem dopravy  se dotknou nejen jízdních řádů, ale i číslování a vedení linek městské hromadné dopravy.

 

Obslužnost města  bude  zajišťována 5 linkami takto:

 

* Linka č. 878501 MHD Orlová linka č. 1  Město-Lutyně-Poruba-Město-Lazy, Důl Lazy.

Tato linka bude zajišťovat spojení z Orlové-města,  Orlové-Lutyně, Orlové-Poruby i Orlové-Poruby, Zátiší  na   autobusovou zastávku Orlová, Lazy, Důl Lazy  a zpět.

 

* Linka č. 878502 MHD Orlová linka č. 2  Lazy-Město-Poruba-Lutyně-Dětmarovice.

Tato linka bude zajišťovat hlavně spojení z výchozí zastávky Orlová, Lazy, u Kornase na zastávku Dětmarovice, železniční stanice. Linka je  časově přizpůsobena přípojům na jízdní řád ČD v Dětmarovicích, takže většina spojů je v pravidelném hodinovém taktu. Tyto spoje jsou doplněny kratšími spoji pro zajištění přepravy do zaměstnání na území města Orlové, a na území obce  Dětmarovice prodlouženými spoji na EDĚ a do Dětmarovic, Koukolné.

 

* Linka č. 878503 MHD Orlová linka č. 3 Lutyně- Poruba, Zátiší- Město – Lazy. 

Tato linka bude zajišťovat spojení  Orlové- Poruby, Zátiší  s Orlovou-Lutyní, Orlovou-Městem a Orlovou-Lazy.

 

* Linka č. 878504 MHD Orlová linka č. 4 Lutyně–Doubrava–Město-Lazy.

Linka má u většiny spojů výchozí zastávku v Orlové,Lutyni, pošta a je vedena přes Kopaniny, kde část spojů zajíždí do Doubravy a část spojů do Orlové-města a Orlové- Lazy.

 

* Linka č. 878505 MHD Orlová linka č. 5 Lutyně-Lutyně,Zbytky-Rychvald-Dolní Lutyně.

Tato  linka bude zajišťovat obslužnost Orlové,Lutyně, Zbytky minibusovými autobusy  – jedná se o původní linky č. 7 a 8, které byly sloučené  do jedné linky. 

 

Bližší informace budou pro cestující k dispozici ve vydaných jízdních řádech, které dle vyjádření dopravce bude  možno zakoupit v předprodeji na autobusovém nádraží v Orlové-Lutyni, v informačním centru městské knihovny v Orlové-Lutyni  a na některých novinových stáncích od 8. prosince 2008.  Případné připomínky k jízdním řádům MHD Orlová je možno zaslat na odbor dopravy MěÚ Orlová.

-re-

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.11.2008

Zpět na výpis