Strážníci hluk projíždějících motocyklů řešit nemohou

Zvuk projíždějících motocyklů, jejichž majitelé využívají posledních alespoň trochu teplejších dní a prohánějí se městem také v nočních hodinách, vadí některým obyvatelům města.

 

Nejčastěji pocházejí stížnosti od některých jednotlivců, kteří žijí v okolí Masarykovy třídy. „Nejhorší je to v noci, kdy se hluk nejvíce rozléhá. Proč s tím strážníci, nebo policie něco nedělají?“ ptají se lidé.

Jenže. Jak strážníci, tak i policisté říkají, že podle platné legislativy nemohou dělat vůbec nic. „Pokud má daný motocykl schválenou technickou kontrolu a jeho majitel předloží v pořádku všechny potřebné doklady, nemůžeme nic řešit. To, že se někdo projíždí městem není přestupek v kteroukoli denní, nebo noční dobu,“ vysvětluje velitel městské policie Orlová Rostislav Szczurek.

 

„Za hlučnost bychom takového člověka mohli pokutovat pouze v případě, kdyby například opravoval motocykl na sídlišti mezi domy a při tom by ho neustále startoval, nebo by někde schválně túroval motor a tím lidi obtěžoval,“ doplnil velitel orlovské městské policie.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.10.2008

Zpět na výpis