Podezřelého z brutální loupeže zadrželi strážníci ještě ten samý den

Brutální přepadení zažil muž, kterého pachatelé ztloukli a následně obrali, když zbitý ležel na zemi na jedné z ulic v Orlové-Porubě. Díky spolupráci policie a místních strážníků se jednoho z podezřelých podařilo zadržet jen asi dvě hodiny po činu.

 

Úzká spolupráce místních strážníků a všech složek policie. Takový je jeden z nejvíce osvědčených receptů na snižování kriminality, jejíž čísla žel v našem regionu nepatří k nejnižším. Jedním z příkladů z praxe je v tomto město právě Orlová.

 

„Ta spolupráce je opravdu výborná. Máme ji nastartovanou ve všech městech, Orlová je při tom jedním z dobrých příkladů, protože čísla jasně dokazují že tamní kriminalita má opravdu sestupnou tendenci a stejně tak se daří kriminalitu také objasňovat,“ říká policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

 

Jak vlastně taková spolupráce mezi strážníky, policií a kriminální službou vypadá v praxi? Podle oslovených lidí sice nejde vše prozradit. „Můžu k tomu říct tolik, že spolupráce je například o včasném a podrobném předávání informací,“ říká velitel městské policie Orlová Rostislav Szczurek. „Pokud například kriminální sužba zjistí, že na některých místech je podezření na páchání trestné činnosti, zaměříme se na ně i my. Stejné je to s podezřelými osobami. Díky tomu jsme poslední dobou zadrželi několik celostátně hledaných lidí. Samozřejmě, pokud místní poznatky o možné kriminalitě získáme my, okamžitě je předáváme zpět policii,“ dodává velitel orlovských strážníků.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.10.2008

Zpět na výpis