Ministr Langer: Orlová novou policejní služebnu potřebuje!

Město Orlová by do budoucna mohlo sloužit jako modelový příklad spolupráce Ministerstva vnitra, potažmo policie, a měst, při budování nových moderních policejních služeben. Jak včera při své orlovské návštěvě prohlásil ministr vnitra Ivan Langer, právě díky vstřícnosti města a ochoty investovat  by se měl do zdárného konce dovézt projekt nové orlovské policejní služebny v části Poruba.

 

„Doufám, že se ve zdraví dožijeme kolaudace objektu. Teď už by to chtělo jen panáka a vše slavnostně zapít,“ žertoval Ivan Langer na včerejším setkání s představiteli orlovské radnice a policie.

 

Ministr si nejprve prohlédl prostory, ve kterých slouží orlovská policie dnes, a do kterých přichází řešit své problémy i místní veřejnost. „Asi by to novou budovu opravdu chtělo,“ prohlásil mimoděk při prohlídce prostor.

 

Jak dále sdělil, stavba nové budovy orlovské policie by měla začít v roce 2009, pokračovat bude v roce 2010. Samo Ministerstvo vnitra akci profinancuje částkou 50 milionů, 10 milionů korun by mělo vložit město Orlová. „Bez snahy a finanční spoluúčasti města by to asi ani nešlo,“ upozornil na napjatý rozpočet Policie České republiky ministr Langer.

 

„Služebna bude strategicky umístěna v lokalitě, kde máme problémy s nepřizpůsobivými obyvateli. Bude tak mít zároveň preventivní charakter,“ vysvětil orlovský místostarosta Radislav Mojžíšek.

Navíc jde o místo s dobrým napojením na komunikaci, vybavené inženýrskými sítěmi, což je dalším přínosem,“ doplnil svého kolegu orlovský místostarosta Martin Sliwka.

 

Jak uvedl ředitel karvinského okresního policejního ředitelství Martin Hrinko, půjde o moderní budovu, kde se budou cítit dobře nejen sloužící policisté, ale především veřejnost, která tam bude zacházet řešit své záležitosti. „Objekt bude mít například takzvaný čistý a špinavý vchod. Tím „čistým“ bude chodit veřejnost a bude vybaven recepcí s informacemi. Druhý vchod bude zcela oddělený, aby se veřejnost a oběti trestných činů nesetkávaly s pachateli, které tam policisté budou vodit,“ sdělil Martin Hrinko.

 

„Jsme rádi, že projekt bere pan ministr skutečně vážně a díky společným silám a spolupráci s vedením města Orlová se vše podaří dovést do zdárného konce,“ doplnil další z iniciátorů projektu, poslanec Jaroslav Krupka. 

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 2.10.2008

Zpět na výpis