Zátopkova štafeta

 

Školní sportovní klub při ZŠ K.Dvořáčka ve spolupráci s městem Orlová a Domem dětí a mládeže Orlová se  připojil ve čtvrtek 25. září k celorepublikové akci „Zátopkova štafeta“, která je každoročně vyhlašována Agenturou Sprint pod záštitou Českého olympijského výboru. Štafeta o délce 10 kilometrů, kterou běží 25 členné štafety žáků základních škol a víceletých gymnázií, připomíná dnešní mladé generaci slavného běžce Emila Zátopka, který na olympijské úrovni proslavil český sport.

 

Na start letošního ročníku se postavilo 7 štafet, které tvořilo 15 chlapců a 10 děvčat. Každoročně sledujeme taktiku jednotlivých škol. Někteří zvolí rozběh štafety těmi rychlejšími běžci, někteří upřednostňují finiš. Letošní ročník však měl jinou taktiku. Rychle odběhnout svůj úsek a rychle se oblíknout do teplého oblečení, protože bylo velmi chladné počasí a několikrát nás zkropil déšť. Ale přesto bylo něco, co všechny zúčastněné rozebralo a vyloudilo jim úsměv na tváři. Poslední úsek štafety, kdy může škola nominovat svého pedagoga. Již tradičně se za nadšeného povzbuzování chlapců a děvčat postavil na start   tělocvikář Mgr. Marek Tešnar ze Základní školy Školní 862 a letos poprvé také jeho bratr Mgr. Hynek Tešnar, kterému fandili zase jeho žáci ze Základní školy Karla Dvořáčka 1230. Nutno podotknout, že oba svou fyzickou kondicí i běžeckým stylem sklidili uznání nejenom svých žáků, ale všech zúčastněných.

 

Moderátorským slovem celou akci provázel dlouholetý fanda sportu Jiří Drobek, který zvládl i odstartovat oba rozběhy štafet. Kontrolu složení štafet a evidenci časů měly na starosti Mgr. Jana Šertlerová, Lenka Vargová a Zdeňka Valová. Celý závod nakonec skončil nejúspěšněji pro Základní školu Školní 862 Orlová, na 2. místě se umístila Základní škola a ZUŠ Petřvald a 3.místo získalo Gymnázium a SOŠ Orlová. Věcné odměny do této štafety věnovalo město Orlová.

Výsledky: 1. místo – ZŠ Školní 862 – 32:43, 2. místo – ZŠ a ZUŠ Petřvald – 34:21, 3. místo – Gymnázium a SOŠ – 34:36, 4. místo – ZŠ Mládí 726 – 34:45, 5. místo – ZŠ K.Dvořáčka – 35:44, 6. místo – ZŠ Jarní 400 – 37:17, 7. místo – ZŠ Školní 862 (elok. Slezská 850) – 37:47.

 

- zva -


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.9.2008

Zpět na výpis