Budoucnost náměstí před úřadem je v rukou Orlovanů

Až do konce září mají Orlované možnost si v Domě kultury města Orlové prohlédnout výsledky workshopu „Nové centrum pro Orlovou“, jehož se zúčastnili počátkem letošního roku zástupci partnerského města ve Švýcarsku - studenti architektury Curyšské vysoké školy Winterthur a studenti Vysokého učení technického v Brně.

Připomeňme si, že skupina mladých a talentovaných architektů strávila několik dnů v obřadní síni městského úřadu, odkud měla centrum Orlové-Lutyně - Náměstí 28. října, jako na dlani. V průběhu workshopu vznikly čtyři projekty, které se od sebe liší jak koncepčně, tak rozsahem.

„Cílem prezentace těchto projektů je podnítit mezi občany města diskuzi na téma budoucnosti centra Orlové,“ řekl místostarosta PaedDr. Radislav Mojžíšek a dodal, že každý má možnost se k jednotlivým projektům vyjádřit a určit tak budoucí podobu centra města. „Měl by tak vzniknout základní stavební kámen pro architektonickou studii, která se bude na základě studentských projektů zpracovávat a světlo světa by měla spatřit v příštím roce,“ zdůraznil místostarosta.


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.9.2008

Zpět na výpis