V Orlové se začalo s rekonstrukcí budovy městského úřadu

Každý, kdo v těchto dnech přijde do hlavní budovy Městského úřadu Orlová na ulici Osvobození, měl by počítat s tím, že je budova ze strany náměstí 28. října obložena lešením a uvnitř řádí řemeslníci.

 

Letošní prázdniny využilo vedení orlovské radnice k výměně oken a zateplení obvodového pláště budovy úřadu. V současné době probíhá jedna z etap výstavby. Týká se to výměny oken v traktu A a C1 a zateplení jihozápadní strany úřadu (k náměstí). Stavbu provádí firma SSKA Karviná. Práce by měly být ukončeny k 1. září t.r. a cena díla představuje částku ve výši 6,5 mil. Kč.

 

Výměna oken je spojena s výmalbou kanceláří a někde bude vyměněna i podlahová krytina. Lepší tepelně technické vlastnosti budovy se jistě odrazí na práci úředníků a tím i na spokojenosti klientů, vyřizujících své záležitosti na úřadě.

 

„Stávající okna se už léta nedala pořádně zavřít ani otevřít. V zimě do kanceláří táhlo, v létě tam bylo neskutečné vedro. Zvlášť náročné pak byly úřední dny, kdy v těchto ztížených podmínkách trávili úředníci  více než deset hodin,“ svěřila se jedna z úřednic a dodala: „V parném létě jsme měli v kanceláři doslova saunu, takže výměna oken je každopádně krok správným směrem.“  

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 15.7.2008

Zpět na výpis