Orlovská krása do světa

Šestnáctiletá studentka soukromého Gymnázia Jana Šabršuly v Orlové, Petra FRASUNKOVÁ, která bydlí a studuje v Orlové, se v soutěži Miss Tourism World 2008, v kategorii Model of the World 2008, svým vítězstvím nominovala jako finalistka České republiky na světové finále. To se uskuteční letos na podzim.

Jak nám prozradila Iveta Kolesárová z modelingové agentury IL MODELS Ostrava, Petra byla spolu s ostatními dívkami představena veřejnosti koncem května. Soutěž pořádá Světová organizace cestovního ruchu se sídlem ve Velké Británii, prostřednictvím národních kol ve dvaašedesáti zemích světa a je určena studentkám středních a vysokých škol od šestnácti let. „Kritéria soutěže nejsou jenom v kráse a půvabu, ale i v celkových schopnostech jednotlivých dívek, komunikačních dovednostech v anglickém jazyce jako i přirozeném projevu,“ uvedla Kolesárová.

Vítězství v této soutěži je výbornou možností jak zviditelnit nejen Českou republiku, ale i samotné město, z něhož dívky pocházejí. Dívky se po dobu jednoho roku účastní společenských a charitativních akcí po celé republice. První velkou akcí je předání výtěžku z dražby  korunky jedné z finalistek dětem z dětského domova.


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.6.2008

Zpět na výpis