Představujeme vám novou vedoucí odboru výstavby Ing. Hanu Juřicovou

Předchozí vedoucí odboru Miroslav Satora, který odešel do důchodu, nasadil laťku poměrně vysoko. Jak se povede nové vedoucí v jeho šlépějích, to teprve ukáže čas. Dnes jsme si za Ing. Hanou Juřicovou zašli pro její "vizitku". Takže – co nám o sobě prozradíte?

"Narodila jsem se v nedalekém Havířově, kde žiji se svou rodinou dodnes. Vysokou školu jsem studovala v Brně, a to Vysoké učení technické, obor ekonomika a řízení stavebnictví. Po absolvování vysoké jsem nastoupila na Magistrát města Havířova na stavební úřad, kde jsem působila až dosud. Celkem to tedy bylo třináct let."

 

* Co vás, coby ženu, přivedlo ke stavařině?

"Máme to v rodině. Tatínek je stavební projektant, stejně jako bratr, který je rovněž stavebním inženýrem.Volba tedy byla nasnadě. Dnes jsem přesvědčena, že jsem volila správně. Je to odvětví, ve kterém se mohu plně realizovat."

 

* Poodhalíte čtenářům i něco ze svého soukromí?

"Manžel a jeho rodina pochází z Orlové. Máme dvě děti. Dcera studuje na střední škole a syn je ještě na základní. Pokud vás zajímají moje  koníčky, pak jich mám více. Jsme sportovně založená rodina a tak není divu, že rádi lyžujeme, plaveme, či jezdíme na kolech. Ještě provozuji aerobik a miluji jízdu na koni. Žijeme, zkrátka, naplno. To ale neznamená, že ze všeho nejraději neuteču, pokud to čas dovolí, ke krásné knížce."

 

* K čemu utíkáte, když je vám nejhůř?

"Asi k dětem a k rodině. Každodenní rodinné starosti, ale i radosti mi dokonale vyčistí myšlenky. Hodně také v tomto případě pomáhají přátelé."

 

* Co vás vedlo k tomu, že jste se přihlásila do výběrového řízení na Městský úřad v Orlové?

"Po těch třinácti letech jsem dospěla k názoru, že přišel čas na změnu. Člověk se po určité době na jednom místě vystavuje nebezpečí, že začne ve své výkonnosti stagnovat, a tomu jsem se chtěla vyhnout. Navíc, v Orlové jsem velmi často a manžel v tomto městě rovněž pracuje."

 

* Nastupovala jste do Orlové, jako do „velké neznámé“?

"Mám v povaze být, pokud to jen trochu jde, na vše připravena. Zjišťovala jsem si proto o tomto městě co nejvíce informací. Čerpala jsem z internetu, z webových stránek města, a samozřejmě k čerpání informací mi pomohly i Orlovské noviny, které se mi  zdají být na velmi dobré úrovni. Takže jsem dopodrobna znala, jaká je vlastně struktura úřadu, odboru i to, co mne s největší pravděpodobností čeká a nemine."

 

* Takže se zdá, že vás tady s ohledem na dlouholetou praxi, nic nezaskočí...

"Takhle bych to zase neviděla. V Havířově jsem působila jen na stavebním úřadu, kdežto tady je odbor výstavby složen ze stavebního úřadu a úřadu územního plánování.  Nicméně, beru to jako výzvu."

 

 

* Určitě jste se už měla možnost seznámit s odborem a svými spolupracovníky …"Se spolupracovníky jsem se již poznala. Jsou to příjemní, pracovití  lidé, profesionálové na svých místech. S chodem odboru se postupně seznamuji. Můj předchůdce, Miroslav Satora, nasadil laťku opravdu vysoko, což nás nutí k ještě větším aktivitám. Odbor výstavby byl interním auditem vyhlášen jako jeden z nejlépe fungujících odborů, což nás zavazuje. Mým přáním a úkolem zároveň, je nést onen pověstný štafetový kolík minimálně stejně dobře, jako jej nesl právě minulý vedoucí odboru."

 

* V čem vidíte další zdokonalení činnosti odboru výstavby? 

"Činnost stavebního úřadu  se řídí v převážné míře podle stavebního zákona, který ukládá, jak jednotlivé činnosti mají probíhat. Nicméně budu chtít přispět k ještě lepší komunikaci s klienty a tím zlepšit i vztah veřejnosti k úředníkům."

 

* Orlová má svou specifiku, což je poddolování. Setkala jste s již s tímto "problémem“?

"Určitě setkala. Havířov je rovněž z části poddolován, i když určitě ne v takovém měřítku jako Orlová."

 

* Máte možnost uspokojit zájemce o výstavbu rodinných domků?

"Připravuje se nový územní plán, který pamatuje i na nová místa určená k výstavbě rodinných domů. Předpokládáme, že územní plán bude vydán na konci roku 2008, nebo na začátku roku 2009. Veřejnost bude mít možnost seznámit se s návrhem územního plánu na podzim letošního roku, v rámci veřejného projednání.


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.6.2008

Zpět na výpis