Nezapomeňte posekat trávu!

Městský úřad Orlová, odbor životního prostředí, vykonávající přenesenou působnost na úseku rostlinolékařské péče dle § 73 odst. 3 zákona č. 326/1994 Sb., o rostlinolékařské péči a o změně některých souvisejících zákonů, upozorňuje vlastníky pozemků nebo osoby, které pozemky užívají z jiného právního důvodu, že jsou povinni při své činnosti omezovat výskyt a šíření škodlivých organismů a chránit pozemky a porost na nich před šířením plevelů a činit na vlastní náklady opatření k zamezování jejich výskytu.

Mimo zákonné podmínky, které udává výše uvedený zákon, jsou přítomné plevely také z velké míry působícím alergenem, který značně ztěžuje život nejen dospělých občanů města, ale i mnoha dětí trpících alergiemi.

Žádáme vlastníky pozemků, aby v termínu do 30.6. 2008 své pozemky posekali. Pracovníci odboru životního prostředí budou po uvedeném termínu provádět kontroly. V případě, že tento termín nebude dodržen, orgán státní správy ve věcech rostlinolékařské péče může zahájit správní řízení, na základě kterého lze uložit pokutu.

 

 

                                                                                               odbor životního prostředí


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.5.2008

Zpět na výpis