Radnice vyhlásila boj zlodějům železných kovů!

Zatímco ještě vloni byl v dolní části Orlové-Poruby (v lokalitě za Autosalonem Kudrna a v Halfarově kolonii) relativní klid, v uplynulých dnech a týdnech se to změnilo. Postupně začalo mizet všechno, co bylo železné nebo s železem nějak souviselo.

„Mizí trubky, konstrukce a dokonce i plechová zastávka u bývalého domu kultury,“  zlobí se místní usedlíci, kteří jsou právem rozhořčeni a hledali pomoc i na radnici. „Hned, jak jsem se o situaci dozvěděl, požádal jsem městskou policii o zvýšený dohled v této lokalitě. Jenže – v okamžiku, kdy lapkové zahlédnou strážníky, dají se na útěk. A bohužel, v této části města je poměrně nepřehledný terén,“ vysvětluje místostarosta Radislav Mojžíšek.

Nyní se však radnice ve spolupráci s městskou policií rozhodla postupovat obráceně. Strážníci nebudou chytat zloděje přímo v lokalitě, ale počkají si na ně před sběrnami. „Městská policie vyčlenila strážníky, kteří čtyřiadvacet hodin denně sledují situaci před sběrnami a kontrolují původ sběru, vyžadují doklady a prověřují, zda nebyl spáchán trestný čin. Když dotyční sběratelé kovů neprokáží původ sběru, může jim být jejich náklad zabaven, a to i včetně vozíčku, na kterém vše převážejí,“ zdůrazňuje místostarosta.

O výsledku této akce vás budeme informovat.


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.3.2008

Zpět na výpis