NA STUDÁNCE JSME OSLAVILI DEN ZEMĚ VE VELKÉM

Jako škola s přírodovědným zaměřením jsme nemohli oslavy Dne Země vynechat. Naopak jsme se do toho vrhli se vší vervou a nadšením. Několikatýdenní přípravy vyvrcholily celoškolní akcí ve čtvrtek 20. dubna na 2. stupni školy a v pátek 21. dubna na 1. stupni.

Vše se točilo kolem tématu Zachraňme oceány. 

Aktivity starších žáků byly rozděleny do několika částí. V prvním bloku pětičlenná družstva žáků jednotlivých tříd upozornila formou prezentací na problémy týkající se motta oslav. Prezentace byly spojené s diskuzí s členy poroty z řad učitelů přírodovědných předmětů. Poté družstva řešila různé kvízy a testy z přírodních věd. V době soupeření těchto družstev ostatní děti ve třídách tvořily Ekologické desatero, návrh pravidel ekologicky šetrného způsobu života, jimiž se žáci a učitelé chtějí v budoucnu řídit.  

Projektový den mladších žáků  byl rozdělen do dvou částí. Nejdříve se žáci sešli v tělocvičně, kde na stanovištích plnili úkoly s přírodovědnou a ekologickou tematikou. Za jejich splnění dostali v závěru malou odměnu. Ve druhé části si učitelé pro žáky připravili aktivity ve třídách. Společně si povídali o správném chování lidí k přírodě, vymýšleli činnosti, které vedou ke zlepšení životního prostředí, třídili odpad, zhlédli naučná videa, vytvářeli výtvarné práce. Některé paní učitelky se s žáky vypravily na akci Den Země do DDM Orlová. V městské knihovně měly děti možnost seznámit se s knihami s tématikou přírody a splnit bobříka přírody. 

Mgr. Radka Bednarzová a kolektiv EVVO ZŠ Ke Studánce


Datum zveřejnění/aktualizace: 15.5.2023

Zpět na výpis