NEJMENŠÍ ORLOVANÉ SI PROHLÉDLI ÚŘAD

Na městském úřadě nás navštívila předškolní třída dětí z MŠ K. Dvořáčka. Ve své kanceláři je přivítala paní starostka Lenka Brzyszkowská, která jim následně ukázala také další místnosti úřadu. S dětmi si během návštěvy popovídala a vyslechla si jejich představy. Děti jednohlasně zajímala výstavba nových hřišť, přičemž se dozvěděly, že je v plánu vybudování nového a většího hřiště právě pro nejmenší děti na V. etapě. Pozvala je na Dny města Orlové, kde na děti bude čekat speciální zóna se slizem. Seznámili se také s panem tajemníkem Radomírem Matuškem a prvním místostarostou Petrem Stuchlíkem, který je provedl po zasedací místnosti zastupitelstva města.

„Naše předškolní třída si vymyslela dva nádherné projekty. První je zaměřený na výročí našeho města. Děti putují po Orlové a hledají významné budovy nebo místa. Společně si kreslí a povídají si o různých zajímavostech a z těchto aktivit by měla vzniknout knížka. Součástí projektu je i budova městského úřadu, takže jsme dětem chtěli přiblížit, kdo město vede, že máme paní starostku a místostarosty, řekli jsme si kdo je pan tajemník, co je to Rada města a kdo jsou zastupitelé. Snažíme se, aby děti chápaly, že to jsou volení lidé, a že až jednou dospějí, tak si tyto politické zástupce budou volit oni a měli by k těm volbám chodit,“ říká ředitelka Jana Valošková.

Do druhého projektu je zapojena celá školka. Jedná se o vzdělávací program Skřítek Vítek putuje. „Každá třída si nechala uháčkovat skřítka Vítka, který putuje s rodiči a dětmi na různé výlet kolem Orlové. Rodiče nám pak posílají fotky a z nejzajímavějších příspěvků bychom také rádi vytvořili další knížku. Ta by mohla být návodem, kde všude ve městě se dá něco podniknout s dětmi a co tady máme vlastně hezkého, protože není zdaleka pravda, že Orlová je nejhorší město na světě,“ podotýká paní ředitelka.

Na závěr paní starostka děti obdarovala drobnými dárečky, které vykouzlily nejeden úsměv na tváři. Ani děti nepřišly s prázdnou, a tak zasedací místnost bude nyní zdobit ručně vyrobená orlice.


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.3.2023

Zpět na výpis