ORLOVOU ČEKÁ STROJNÍ ČIŠTĚNÍ ULIC

Jelikož se blíží jaro, chystá město ve spolupráci se společností SMO strojní čištění po zimě, a to v období od konce března až po konec května. Je třeba odstranit zbytky posypového materiálu, listí a prach ve městě.

Za běžného provozu je prakticky nemožné práce provádět, proto ve vybraných úsecích a s dostatečným předstihem upozorníme občany pomocí přenosných dopravních značek na zákaz stání.

Dopravní značka „Zóna s dopravním omezením“ (č. IZ 8a) označuje začátek oblasti (část obce apod.), kde platí nebezpečí, zákaz nebo omezení vyplývající z užitých symbolů značky nebo značek, pokud místní úpravou provozu na pozemních komunikacích uvnitř oblasti není stanoveno jinak. Dopravní omezení týkající se jen určitých vozidel, doby apod. se vyznačuje ve spodní části značek vhodným nápisem nebo symbolem. Platnost dopravní značky „Zóna s dopravním omezením“ je ukončena až svislou dopravní značkou „Konec zóny s dopravním omezením“ (č. IZ 8b).

Připomínáme, že tam, kde je umístěna výše uvedená značka „ZÓNA“ se zákazem stání nebo zastavení, platí, že čištěny jsou všechny komunikace a parkoviště v této zóně, včetně těch po stranách, až po značku konec zóny. Orlová o nadcházejícím čištění informuje sedm dní před jeho započetím.

Strojní čištění probíhá vždy od 6 do 14 hodin. Žádáme řidiče, aby v tuto dobu respektovali zákaz zastavení v označených lokalitách. Za nerespektování dopravního značení hrozí pokuta od 1 000 korun.

Úklid města probíhá pravidelně po celý rok, ale nejnáročnější bývá období po zimě. Čištění města je jednak ze zákona povinné, jednak je naší snahou, aby město bylo čisté a hezké.

Děkujeme za strpení a spolupráci!


Začátek zóny IZ 8aKonec zóny IZ 8b
Datum zveřejnění/aktualizace: 21.3.2023

Zpět na výpis