DO JARNÍHO ÚKLIDU MĚSTA SE ZAPOJÍ TAKÉ DOBROVOLNÍCI

V dubnu odstartuje již sedmý ročník akce Ukliďme Orlovou, která se koná v rámci celorepublikové akce Ukliďme Česko. Za tu dobu se díky dobrovolníkům podařilo uklidit přes 40 tun odpadu z černých skládek na území našeho města.

Mezi pravidelnými dobrovolníky jsou členové Českého červeného kříže Orlová, Studentského parlamentu, florbalisté z týmu 1. FBK Eagles Orlová a další jednotlivci. 

Třídění odpadu a úklid černých skládek má smysl. Je to to nejmenší, co můžete pro přírodu a prostředí, ve kterém žijete udělat. „Moc si vážím každého, komu není nepořádek a chování některých našich nezodpovědných spoluobčanů lhostejné. Těší mě, že zájem o tuto iniciativu je zejména u mladých lidí, kteří tak jasně dávají svým vrstevníkům a dalším generacím najevo, že vzdělanost, zodpovědnost a ušlechtilost ještě nevymřela," říká pořadatel akce Petr Drozdík.

Ať už jste jednotlivec či parta přátel, sportovní klub či jiný zájmový spolek, nebo místní firma. Staňte se dobrovolníkem a ukažte všem ostatním, že Orlová není špatné město, ale naopak, může být skvělým místem k životu.

Odkaz na událost najdete zde.

Registrace dobrovolníků se nachází zde.


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.3.2023

Zpět na výpis