V POHODĚ MAJÍ ZCELA NOVOU KUCHYŇ

"Kuchyně srdce Domova", tak pojmenovali v domově Pohoda projekt na vybavení nové kuchyně. Díky Moravskoslezskému kraji, který na jeho uskutečnění poskytl dotaci z rozpočtu Moravskoslezského kraje pro rok 2022, v rámci „PROGRAMU NA PODPORU ZVÝŠENÍ KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB POSKYTOVANÝCH V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI NA ROK 2022“, a to v částce 252 tisíc korun, se konečně podařil uskutečnit. Při té příležitosti klienty domova navštívila paní starostka Lenka Brzyszkowská, která měla možnost novou kuchyň také zhlédnout.

Cílem projektu bylo zajištění moderní kuchyně a splnění všech hygienických norem. V rámci zkvalitňování služeb se vedení Pohody rozhodlo pro celkovou výměnu zařízení kuchyně-úložné prostory na nádobí a potraviny, pracovní a odkládací prostory, dřezy, závěsné skřínky, regály, plynový sporák s elektrickou troubou nebo šokový zchlazovač/zmrazovač.

„Dle běžných norem je zcela přirozené, že se vybavují kuchyně nerezovými a moderními technologiemi, které zaručují správnou a bezpečnou manipulaci s potravinami, a proto jsme se pro tuto variantu rozhodli. Původní vybavení kuchyně sloužilo domovu již 22 let, čili od jeho založení. Za roky svého užívaní bylo značně opotřebované a některé části i opakovaně opravované," říká Vítězslava Lojková, ředitelka Domu seniorů Pohoda.

Stravování v domově se poskytuje nejen v souladu se zásadami zdravé výživy, s ohledem na věk a zdravotní stav uživatelů služby, ale rovněž s ohledem na jejich zvyklosti a chutě, a to dnes již v celá nové a moderní kuchyni.

Moravskoslezský kraj patří mezi nejvýznamnější podporovatele Domova Pohoda a této finanční podpory si váží o to víc, neboť nová kuchyně byla již nutností.

„Obrovské díky však patří rovněž městu Orlová, které zajistilo nákladnou a náročnou rekonstrukci kuchyně, protože bez té by nebyly naplněny všechny normy a bezpečnostní předpisy. Budova, ve které se domov nachází, je právě města, jež je jedním ze zřizovatelů této obecně prospěšné společnosti," dodává paní ředitelka.

Rekonstrukce probíhala celý měsíc, a v průběhu tohoto měsíce došlo k celkové výměně elektrického vedení, odpadů, vzduchotechniky, světel, obkladů, podlahy, sanity apod.

Pohoda děkuje Moravskoslezskému kraji a městu Orlová za velmi úspěšnou realizaci projektu „Kuchyně srdce Domova“


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.2.2023

Zpět na výpis