NAVŠTIVTE PUNTIK V NOVÉM SÍDLE

Místní chráněná dílna Puntik, která se řídí heslem „Handicapem život nekončí, je to nový začátek,“ se přestěhovala do nového a především prostornějšího sídla. Nyní je najdete na ulici Školní 861 v Orlové-Lutyni v budově bývalého Mnoho elektra, každý všední den od 8 do 16 hodin. Při té příležitosti je navštívili také zástupci města, starostka Lenka Brzyszkowská a 2. místostarosta Roman Galia.

Nabídka Puntiku je stále stejně bohatá. I v nových prostorách zajišťují výdej a příjem balíků pro firmu Zásilkovna. Jejich hlavní činností je však výroba nádherných a ručně dělaných kabelek z rifloviny. Energické dámy se každý den pouští do výroby nejen oblíbených tašek a kabelek, ale i batohů, polštářů a přehozů, kovových výrobků nebo nádherných 3D přáníček.

Nevyrábí pouze nové kousky, poskytují také všelijaké opravy. V loňském roce dílna zakoupila nový stroj s úzkým ramenem, díky kterému mohou provádět opravy oděvů nebo výměnu zipů. „Občas se stane, že se někomu zkazí zip u bundy, nebo potřebuje zkrátit kalhoty, zahnout sukni, i v těchto případech mohou lidé zazvonit na dveře Puntiku. Rádi jim se vším pomůžeme,“ vysvětluje šéfka Marcela Šafránková.

Chráněná dílna Puntik funguje také díky velké podpoře Moravskoslezského kraje. V loňském roce se zapojila do projektu s názvem „Co ještě neumíme a chceme se naučit?“ Díky tomu došlo k udržení pracovních míst pro osoby zdravotně postižené, nákupu nových a nezbytných strojů a zařízení tak, aby lidé v dílně mohli lépe a kvalitněji pracovat. Vzniklo zde také nové pracoviště pro produktovou fotografii s fotostanem, a tak jsou nyní fotky na e-shop a sociální sítě ještě lepší.

Navštivte jejich stránky na www.galeriepuntik.cz, nebo přijďte osobně. Celý kolektiv se těší na vaši návštěvu!


Datum zveřejnění/aktualizace: 26.1.2023

Zpět na výpis