ORLOVŠTÍ ŽÁCI SI ZASOUTĚŽÍ NA NOVÝCH KOLECH

Základní škola K. Dvořáčka ve spolupráci s BESIP už dlouhodobě organizuje Dopravní soutěž mladých cyklistů, která letos proběhne na jaře. Jednou z disciplín je jízda zručnosti, kde mají děti za úkol projet na kole poměrně těžkou překážkovou dráhu.

„My jsme dosud používali kola z organizace BESIP, jenže ta už byla stará a nefunkční. Požádal jsem organizaci o kola nová, ale žádosti nebylo vyhověno, takže jsem se obrátil na Komisi pro prevenci kriminality města Orlové. Chtěl bych poděkovat členům komise, že tuto žádost podpořili. Následně jsme žádost podali na Radu města Orlové, která nám také vyhověla. Díky tomu nám bylo městskou policií zapůjčeno deset nových jízdních kol a dvě elektrokoloběžky,“ uvedl ředitel školy Zdeněk Nowak.

Městská policie Orlová bude tento rok klást důraz na bezpečnost v dopravě, a to především u dětí a mládeže. „Budeme pokračovat v pásmu přednášek u dětí nejen z mateřských škol, ale zároveň jsme se rozhodli, že podpoříme žáky základních škol, kteří se pravidelně účastní celostátní dopravní soutěže. Zapůjčili jsme jim nová jízdní kola, elektrokoloběžky a samozřejmě ochranné prostředky, tak, aby se mohli zdokonalovat v jízdních vlastnostech a mohli důstojně reprezentovat město Orlová,“ řekla manažerka prevence kriminality Denisa Sapíková.

Věříme, že nové jízdní prostředky udělají všem mladým cyklistům velkou radost.


Datum zveřejnění/aktualizace: 20.1.2023

Zpět na výpis