UŽ MÁTE SVOU TAŠKU NA TŘÍDĚNÝ ODPAD?

Také v letošním roce si můžete tašky na tříděný odpad vyzvednout zdarma v budově městského úřadu na ulici Osvobození v kanceláři číslo 321 u paní Denisy Nitschové. Pro občany máme novinku, a to v podobě tašky na třídění kovů. 

Tašky poskytl EKO-KOM ve spolupráci s Moravskoslezským krajem. V našem městě se v současné chvíli nachází 11 zvonů na kov.

Umístění zvonů:

  1. F.S. Tůmy - nové parkoviště
  2. Školní - naproti LDN
  3. Za kulturním domem 
  4. Topolová
  5. u čp. 1007
  6. Křižovatka Zátiší, Luční
  7. Ke Studánce - vnitroblok
  8. Okružní u čp. 903
  9. Kpt. Jaroše - dolní parkoviště
  10. Dětmarovická
  11. Okružní pod čp. 586

Do kontejnerů, označených šedou nálepkou na kovy, patří drobnější kovový odpad, který lze skrz otvor bez problémů prostrčit. Typicky se jedná o plechovky od nápojů a konzerv, kovové tuby, alobal, kovové zátky, víčka, krabičky, hřebíky, šroubky, kancelářské sponky a další drobné kovové odpady.

Na sběrné dvory lze kromě těchto menších odpadů odvážet i další kovové odpady – trubky, roury, plechy, hrnce, vany, kola a další objemnější předměty. Samostatnou kapitolou jsou kovové elektrospotřebiče, které lze na sběrných dvorech odkládat pouze kompletní.

Do kontejnerů určených pro sběr kovů nepatří plechovky od barev, tlakové nádobky se zbytky nebezpečných látek, ani domácí spotřebiče a jiná vysloužilá zařízení složená z více materiálů. Tyto druhy odpadů se třídí na sběrných dvorech samostatně. Nepatří do nich ani těžké nebo toxické kovy, jakou jsou olovo či rtuť. Samostatnou kapitolu pak tvoří autovraky, které převezmou a doklad o ekologické likvidaci vystaví na vrakovištích.

Další novinkou, kterou možná potěšíme především domkaře, je ta, že mohou vhazovat kovy do žlutých nádob, které mají u svých domů. Občané však mohou kov odevzdávat také do sběrného dvora na ulici Nádražní, ale také do sběrny Miková na ulici V Poli.


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.1.2023

Zpět na výpis