NOVÉ CYKLOBOXY POTĚŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY DDM

Před Domem dětí a mládeže vyrostly nové cykloboxy. Obrovskou radost udělaly zejména těm, kteří přijíždějí to zdejšího školského zařízení a využívají jeho bohaté nabídky v oblasti volného času.

Právě cykloboxy byly tím, co návštěvníkům DDM chybělo. „Do Domu dětí dojíždím z Výhody na koloběžce a neměl jsem si ji kde uložit. Dovnitř to nešlo, venku jsem se o ni obával. Cyklobox je paráda,“ konstatuje potěšeně čtrnáctiletý Pavel. Spokojená je i o rok mladší Lenka. Ta chodí to zdejšího tanečního kroužku: „Bydlíme ve staré Orlové, takže jezdím na kole. Teď už to nebude problém a budu vědět, kam ho odložit,“ směje se Lenka.

Ano, návštěvníci DDM velice často přijíždějí na kolech nebo koloběžkách, které však neměli kde umístit, jelikož v budově nejsou vhodné prostory. Realizace projektu tak umožnila cílové skupině bezpečné uložení kol nebo koloběžek, příp. in-line bruslí či kočárků, a to bez obav z odcizení.

„Bezesporu je to úžasná věc a nám to hodně pomůže. Děti i dospělí svá kola či koloběžky v klidu odloží do cykloboxu a nemusí se ničeho obávat,“ konstatuje ředitelka DDM Jana Šertlerová.

Místostarosta Petr Stuchlík dodává: „Vážíme si podpory společnosti ČEZ, která si vybírá potřebné a smysluplné projekty.  Právě tento projekt potěší všechny, kteří jsou sportovně založení, a dosud jim to komplikovalo život. Teď už to bude v pořádku. Moc společnosti ČEZ děkujeme.“

Náklady na cykloboxy představují částku ve výši 147 273 koruny, z toho ČEZ a.s. přispěl 121 tisíc korun.


Datum zveřejnění/aktualizace: 16.12.2022

Zpět na výpis