KANDIDÁTA POKŘTILI I V ORLOVÉ

Novinářka, moderátorka, spisovatelka, ale hlavně Orlovačka Lenka Pastorčáková pokřtila ve čtvrtek v podvečer svou druhou knihu, román Kandidát, v Městské knihovně Orlové.

Téměř dvě hodiny trvající akce se nesla ve velmi uvolněné a přátelské atmosféře. Na úvod čtenáře přivítala spisovatelčina učitelka češtiny, která přečetla jednu z autorčiných slohovek ze základní školy. Poté proběhl s Lenkou Pastorčákovou krátký rozhovor například také o tom, proč nezůstala po 12 letech v Praze.

Besedu s autorským čtením zpestřilo hudební vystoupení, o které se postaral Mikuláš Hrbáček se svým klavíristou Jakubem Loskotem, a také Eliška Rusková. Milým překvapením pro všechny přítomné byla návštěva zpěvačky Markéty Konvičkové.

Dostalo se rovněž na dotazy z publika a poté proběhl slavnostní křest, kterého se zúčastnil také místostarosta Orlové Petr Stuchlík.

A čím autorka láká čtenáře? „Nedávno jsem přemýšlela nad tím, co mají mé knížky společné, a přišla jsem na to, že v první knize Žárlivka vystupuje hlavní postava Renáta s přítelem Davidem. Pokud chtějí čtenáři vědět, jak se jejich vztah vyvíjí dál, dozví se to právě v mé druhé knize Kandidát,“ říká s úsměvem Lenka Pastorčáková.

Záznam z besedy bude ke zhlédnutí na E-Orlová - informační portál města Orlová.

Celou fotogalerii si můžete prohlédnout zde.


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.12.2022

Zpět na výpis