JSOU VAŠE DĚTI ČASTO NEMOCNÉ? MĚSTO ZAJISTILO POBYT V METYLOVICÍCH!

Rodiče mohou využít možnosti léčebných pobytů a posílit tak imunitu svých dětí. Město totiž i v tomto školním roce zajistilo pro malé Orlovany léčebné pobyty v Moravskoslezském sanatoriu v Metylovicích. A nejen zajistilo, nýbrž je i finančně podpoří.

V Metylovicích se léčí astma, dermorespirační syndrom, časté infekty horních cest dýchacích, obezita, skolióza, nemoci svalové a kosterní soustavy. Děti si tam zacvičí pod dohledem fyzioterapeutů, navštěvují bazén, Whirlpool, solnou jeskyni, saunu, denně inhalují Vincentku a ve volném čase podnikají výlety do přírody.

Orlovské děti mohou vyrazit do léčebny v termínu od 1. do 29. března 2023. Léčba je zcela hrazena ze zdravotního pojištění a dopravu organizuje a financuje město.

V případě dětí do šesti let je možný pobyt i doprovodu, přičemž se rodiče mohou i vystřídat. Hradí se pouze poplatek 50 Kč/den dohromady pro dítě a doprovod (kulturní akce, spotřební zboží, Wifi, TV).

Pokud se rozhodnete vaše dítě na pobyt poslat, přečtěte si náš článek na webu, abyste získali další informace.

Rozhodli jste se dítě do Metylovic poslat? V tom případě tuto skutečnost nahlaste Ing. Sniegoňové na odboru městských financí a školství, tel.: 596 581 314, e-mail: ivana.sniegonova@muor.cz, a to nejpozději do 3. února 2023. Dále co nejdříve navštivte dětského lékaře, zda je dítě indikováno k danému pobytu, a k vystavení návrhu do léčebny. Pak už jen vypsaný návrh co nejdříve podejte na příslušnou zdravotní pojišťovnu ke schválení.

Následně si místo musíte zarezervovat. V případě dětí do šesti let na tel. čísle: 731 504 473 u p. Malinové nebo e-mail: vlasta.malinova@olum.cz. Tamtéž se dozvíte i bližší informace o pobytu, dopravě a léčebně.

V případě dětí nad šest let si místo k pobytu rezervujete na tel. čísle: 733 190 215 u p. Hamrlové, e-mail: hana hamrlova@olum.cz. Na obě telefonní čísla volejte od pondělí do pátku od 8 do 15 hodin. Více informací najdete na www.olum.cz.

Důležité je, že pobyty nejsou určeny pro zdravé děti bez indikace. Rodiče se nemusí obávat, že by děti v průběhu pobytu zameškaly školní výuku. Výuka je totiž zajištěna přímo v léčebně, a to v plném rozsahu od 1. do 9. ročníku základní školy, v moderně vybavených učebnách včetně výuky cizích jazyků. Docházka dětí se započítává, takže děti nemají absenci.


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.12.2022

Zpět na výpis