POMOZTE NÁM VYBRAT NÁZEV PRO NOVÝ FILM O ORLOVÉ

V současné době finišuje realizace 30minutového filmu o Orlové, který vzniká v rámci projektu „Lepší Orlová - město pro TEBE“.

Film bude pojednávat o tom, jaký význam měla těžba uhlí a těžkého průmyslu pro industrializaci země během předchozích epoch, první republiky a socialismu. Zachyceno bude období, kdy postupem hospodářského vývoje naší země začaly zanikat doly a z toho důvodu přibyl počet nezaměstnaných osob, a také zanikla část historického města a život se přestěhoval na sídliště do Orlové-Lutyně.

V rámci výuky se bude film promítat žákům na základních školách. Cílem bude seznámení mladé generace s městem, ve kterém žijí, budovat v nich vztah k městu a považovat se za jeho nedílnou součást. Rovněž je film určen k propagaci města Orlová nejen u partnerských měst.

Při této příležitosti se obracíme na občany Orlové a prosíme vás o vyplnění krátké ankety, ve které můžete rozhodnout, jak se nově vznikající film bude jmenovat. Zvolit můžete jeden z návrhů, ale také můžete do volné kolonky napsat vlastní název.

Anketa je platná do příštího pátku 9. prosince 2022.

Anketu naleznete zde.


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.12.2022

Zpět na výpis