V „POHODĚ“ VDECHLI STĚNÁM NOVÝ ŽIVOT

Dům seniorů Pohoda děkuje Moravskoslezskému kraji za poskytnutí dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje pro rok 2022, v rámci „PROGRAMU NA PODPORU ZVÝŠENÍ KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB POSKYTOVANÝCH V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI NA ROK 2022“ pro náš projekt s názvem „Výmalba pro POHODU“

Moravskoslezský kraj poskytl dotaci ve výši 87 tisíc korun, a patří mezi nejvýznamnější podporovatele Pohody. Vedení a zaměstnanci si velice váží každé podpory ze strany Moravskoslezského kraje.

V rámci projektu byly opraveny a vymalovány zdi na chodbách, v multifunkční místnosti, v jídelně, v předpokojích a na pokojích klientů. Samotná realizace výmalby byla bezproblémová. Firma, která realizaci provedla, vyšla maximálně vstříc v rámci provozu Domova, a pružně reagovala na případné změny a potřeby ze strany zaměstnanců a vedení.

Rovněž děkují Nadaci ČEZ za podporu, kterou v grantovém řízení „Podpora regionů“ poskytla. Částkou ve výši 250 tisíc korun umožnila realizaci projektu s názvem „Vdechnout stěnám nový život“

Vedení domova již dlouho řešilo problémy s téměř každodenním odíráním a poškozováním zdí, které vznikají v důsledku běžného provozu v zařízení. Manipulace s invalidními vozíky, koupacím lůžkem, elektrickými lůžky nebo zvedákem v těchto malých prostorách nutně vede k tomu, že k těmto událostem běžně dochází. Řešením byla aplikace ochranných prvků zdí, ale finanční náročnost projektu to bohužel znemožňovala.

Díky podpoře ze strany Nadace ČEZ se však v letošním roce konečně podařilo tento, hodně finančně náročný projekt, konečně zrealizovat. Finance z Nadace ČEZ navíc byly na účtu Domova hned po schválení projektu, takže ze strany Nadace ČEZ vše klapalo na jedničku. Samotná aplikace ochranných prvků zdí však probíhala až ve druhé polovině roku, neboť nutně musela navazovat na opravy a výmalby zdí, které zase byly realizovány z projektu Moravskoslezského kraje.


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.11.2022

Zpět na výpis