VESNA OTEVŘELA SVÉ BRÁNY

Domov pro seniory Vesna zve širokou veřejnost na Den otevřených dveří, který probíhá dnes až do 17 hodin.

Na zájemce čeká rozsáhlá prohlídka včetně praktických ukázek ze života klientů. Každý má možnost vyzkoušet si suchou masážní vanu, relaxační křesla nebo například různá cvičení. „V našem domově máme nový přístroj, který se jmenuje InBody. Tento přístroj dokáže změřit množství tělesného tuku a vody v těle. Takže například zjistíme, jestli máme otoky přímo na našich orgánech, jako jsou ledviny, játra a další,“ říká sociální pracovnice Lada Švehelková.

Na přípravě Dne otevřených dveří se podílela také kuchyně, takže nechybí drobné občerstvení v podobě jednohubek nebo koláčů. „Naše zařízení poskytuje celodenní stravu a na oběd mají klienti výběr ze dvou jídel. Jídelníčky tvoříme podle diet, takže jsou přizpůsobeny diabetikům, lidem se žlučníkovou dietou, klasickou nebo šetřící dietou,“ vysvětluje Švehelková.

O spokojenost klientů se stará 119 zaměstnanců. Zdravotní sestřičky vám názorně ukáží, jak si umí poradit s klienty, kteří upadnou a změří vám například i hladinu cukru v krvi. Aktivizační pracovnice vám zase představí aktivity, které pro klienty pořádají. „Je to tady opravdu skvělé, líbí se mi, že pokoje jsou jednolůžkové, takže každý má své soukromí,“ říká jedna z návštěvnic.

Přijďte se na prostory Vesny podívat a přesvědčit se na vlastní oči!


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.11.2022

Zpět na výpis