MĚSTSKÁ POLICIE PROŠKOLILA ZAMĚSTNANCE SMO

V posledních měsících se zaměstnanci, vykonávající svoz komunálního odpadu, setkávají s agresivním a vulgárním chováním některých občanů.

Vedení akciové společnosti se proto rozhodlo, ji aktivně řešit ve spolupráci s Městskou policií Orlová. Svým zaměstnancům zajistilo odborné školení zaměřené na jejich osobní bezpečnost, na kterém se pracovníci dozvěděli, jak se účinně, a zároveň legálně bránit proti slovním útokům. Probrali také základy asertivního chování a byli seznámení s pojmy, jako je krajní nouze a nutná obrana. „Původně se podobná školení dělala pouze pro školy. Nicméně začaly projevovat zájem i jiné organizace, takže v tom chce městská policie pokračovat a tato školení dále rozvíjet,“ uvedl místostarosta Roman Galia.

Udržení pořádku a čistoty ve městě je v zájmu všech obyvatel, proto prosíme, aby občané byli k zaměstnancům ohleduplní. Starají se o komplexní služby, které zahrnují sběr a svoz směsného odpadu, separaci druhotných surovin a bezpečnou likvidaci nebezpečných odpadů. Svým nevhodným jednáním, vůči zaměstnancům, se lidé mohou dopouštět přestupku proti občanskému soužití a může jim za to být uložena pokuta v příkazním řízení.


Datum zveřejnění/aktualizace: 8.11.2022

Zpět na výpis