VÝSTAVA NABÍZÍ ROZMANITÉ FOTOGRAFIE

Čtvrteční podvečer patřil vernisáži orlovského fotoklubu, který pořádá 23. ročník výstavy. Všechny přítomné úvodním slovem přivítal Radislav Hájek, který je předsedou Fotoklubu Orlová. Následoval přípitek a nechybělo ani drobné občerstvení.

Celkem sedm členů Fotoklubu Orlová se pravidelně schází na Žofínce, což je státní podnik Diamo, kde tvoří své umění. Každý z nich má svůj osobitý vkus, který se promítá do vystavovaných fotografií.

„Jsme v uvozovkách svobodní umělci, protože nejsme ničím omezováni, takže tvoříme podle své vlastní vize. Já se zabývám figurální tvorbou, tedy soustředím se na ženský portrét a ženskou figuru. Ke své tvorbě využívám různé techniky a odstíny černé a bílé, protože svým způsobem zastřou ženskou nahotu a vzniká z toho příznivý estetický dojem,“ vysvětluje předseda Fotoklubu Orlová, Radislav Hájek.

Své modelky si ze začátku vybíral náhodně, takzvaně na ulici, ale protože se zájem o jeho fotografie začal zvyšovat, musel nastavit jasná pravidla. „Profesionální modelky se umí tvářit, umí se postavit, a tím umí dát přidanou hodnotu do té fotografie. To jsem ale nechtěl, takže dnes mám svůj okruh kolegyň, které třeba žijí v zahraničí, a když přijedou do Česka, tak se sejdeme a něco vyfotíme,“ říká Hájek.

Výstava potrvá do 28. listopadu 2022 a prohlédnout si ji můžete v galerii domu kultury. Vstup je zdarma.


Datum zveřejnění/aktualizace: 6.11.2022

Zpět na výpis