ŽÁCI POROVNALI SVÉ SÍLY NA HŘIŠTI

Středeční odpoledne patřilo sportu. Na Záklaní škole Mládí se uskutečnil druhý ročník Sportovního dne mládeže.

„V loňském roce jsem oslovil město v rámci vypsaného dotačního programu, s tím, že bych za nimi poprvé přijel. Když jsem mapoval města, která by se mohla připojit, Orlová byla jedna z prvních z moravskoslezských měst, která řekla: „Ano, pojďme to vyzkoušet!“ První ročník proto proběhl během loňských podzimních prázdnin na Základní škole K. Dvořáčka,“ vysvětluje Jan Váňa, organizátor akce.

Na děti čekal soutěžní pětiboj ve florbale, fotbale, házené, hod frisbee a tenisem. Z tohoto zápolení vzešli tři nejlepší, kteří si odnesli cenné výhry jako medaile, diplomy, dárkové taštičky od sponzorů, a především nominační karty na národní finále v Poděbradech, které se uskuteční začátkem prosince.

„Já tomu říkám středobod pro všechny, protože na finále dorazí hráči z Aše, z Vyššího Brodu nebo z Varnsdorfu, takže očekávám, že také Orlová vyšle své zástupce, kteří budou reprezentovat svou školu, město a vlastně Moravskoslezský kraj,“ říká Váňa.

Mezi vybrané sportovce se probojovali tito žáci:

1. místo Tobias Pluskal, 3.A

2. místo Karolína Ondračková, 4.A

3. místo Šimon Mokráš, 3.B

„Jsem velice ráda, že druhý ročník proběhl právě na naší základní škole, a chtěla bych touto cestou poděkovat magistru Váňovi, že nám toto umožnil a rovněž městu, které se na této akci finančně podílí. V případě, že některý z nominovaných žáků se nebude chtít národního finále účastnit, získali jsme dvě takzvané divoké karty, které můžeme použít dle naše uvážení,“ říká ředitelka Kateřina Plintová.

Všem žákům gratulujeme a držíme palce!


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.11.2022

Zpět na výpis