ČESKÝ DEN S ČESKÝMI VLAJKAMI MÍRU

Česká republika si 28. října připomíná 104. výročí své samostatnosti. Agentura Dobrý den Pelhřimov, organizátor stejnojmenné akce, při níž bylo v roce 2018 vyvěšeno rekordních 225 191 českých vlajek, přichází při této příležitosti opět s akcí Český den s českými vlajkami s výzvou k vyvěšení české vlajky nikoliv jen na veřejných budovách.

Letos budiž ono vyvěšení vlajek nebo jejich vylepení v oknech vyjádřením přání, aby v Evropě opět zavládl klid zbraní, utichla řevnivost a byl nastolen mír. Proto akce letos nese název: Český den s českými vlajkami míru. Na akci pelhřimovské Muzeum rekordů spolupracuje s Českým rozhlasem, Českou pohádkovou akademií a Klubem českých turistů.

Vyvěsíte-li 28. října naši červenomodrobílou vlajku, vyfoťte ji a dejte o tom vědět na email: vlajky@dobryden.cz Nejlepší budou vyhodnoceny a oceněny.

V minulosti se k tomuto rekordu připojily stovky jednotlivců, rodin, firem, spolků, obcí i škol. A leckde padl i nejeden "vlajkový" rekord. Nejvíc vlajek na jednom místě. Neuvěřitelných 23 693 vlajek zavlálo během sváteční neděle 28. října 2018 na Základní škole a Mateřské škole Dříteň (a to má tato obec zhruba 1700 obyvatel).

Akce Český den s českými vlajkami míru je vyvrcholením Měsíce věží a rozhleden, jehož duchovním otcem je Marcel Goetz, a který mezi svatováclavským svátkem a 28. říjnem prodlužuje turistickou sezónu a leckde otevírá jednorázově věže a rozhledny, které jsou jinak během roku nepřístupné. Vystoupáte-li v den státního svátku na libovolný vrchol, vyhlídku, věž, či rozhlednu, nebo uspořádáte-li k této příležitosti akci (byť drobnou), pošlete nám i z nich své fotografie! U příležitosti Českého dne s českými vlajkami byla letos pro sběratele vydána i turistická vizitka!

Foto: archiv Agentura Dobrý den Pelhřimov


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.10.2022

Zpět na výpis