STAROSTKOU MĚSTA ORLOVÉ SE STALA LENKA BRZYSZKOWSKÁ

Naše město povede v následujících čtyřech letech koalice složená z Hnutí ANO 2011, SPD s podporou Trikolory a ČSSD.

Orlová má poprvé v historii v čele města ženu – Lenku BRZYSZKOWSKOU z Hnutí ANO 2011. Prvním místostarostou se stal Petr STUCHLÍK (SPD s podporou Trikolory) a druhým místostarostou Roman GALIA (ČSSD).

Novými radními se stali: Martin KANIA (ANO), Stanislav CHOBOT (ANO) a René KOLEK (ANO), Ondřej KAWECKI (SPD s podporou Trikolory), Pavel DENDIS (SPD s podporou Trikolory) a Kamil PALONCY (ČSSD).  

Zastupitelé na svém jednání zřídili sedmičlenný Finanční výbor a stejně početný Kontrolní výbor. Jejich personálním obsazením se bude zabývat zastupitelstvo 5. prosince 2022.

Současně zastupitelé potvrdili zřízení osadních výborů Zastupitelstva města Orlové, a to Osadního výboru Výhoda, který bude pracovat ve složení Vlastimil Burian, Svatopluk Guziur, Naděžda Kubalová, Jiří Kunčický, Kateřina Stašová, Bronislav Stuš a Zbigniew Trombik. Novým předsedou tohoto osadního výboru se stal Jiří Kunčický.

Osadní výbor Zimný důl – Lazy bude pracovat ve složení Pavel Jež, Štefan Juhos, Jiří Košťál, Dušan Otaševič a Kateřina Suchnová. Předsedou je Dušan Otaševič.

Osadní výbor Orlová-Poruba tvoří Zdeněk Bartoněk, Marie Funioková, Tomáš Maceček, Kristýna Macečková, Irena Makulová, Emilie Matušková, Roman Owczarzy. Předseda Tomáš Maceček.

V osadním výboru Stará Orlová působí Diana Bangoura, Roman Dofka a Daniel Kučera. Předsedou je Roman Dofka.

Zastupitelé vzali na vědomí žádost o zřízení výboru pro národnostní menšiny, zaslanou Kongresem Poláků v České republice a navrhli zvážit zřízení tohoto výboru.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.10.2022

Zpět na výpis