TENISTÉ SE ROZLOUČILI SE SEZÓNOU

Tenisový klub Slavia Orlová o víkendu oficiálně ukončil letní sezónu, a při té příležitosti se všichni hráči, včetně rodinných příslušníků, sešli v sídle tenisového klubu.

Program odstartovala jako každoročně bohatá tombola, kterou následovalo předání šeku ve výši 20 000 korun pro Alexe Širokého.

Alexovi rodiče chtějí pro syna vybudovat kolejnice, které mu usnadní pohyb po bytě. Finance na toto zařízení částečně dostanou, ale část musí doplatit sami. Rozhodli jsme se, že Alexka podpoříme, a díky projektu Každý gem pomáhá, kdy za každý vyhraný gem v soutěži dáváme korunu, jsme vybrali 10 000 korun a dalších 10 000 jsme vybrali společně s rodiči našich hráčů,“ vysvětluje prezident klubu Jan Hašek.

Následně se rozproudila volná zábava a zhruba o půl 12 dorazila pizza, která potěšila všechny přítomné. Nechyběla ani teplá káva, čaj a sladká tečka, o kterou se postaraly především maminky malých sportovců.

Pro děti byl připraven skákací hrad, a komu už tenis začal chybět, mohl se jít zahřát na hřiště. Letošní tenisová sezóna dopadla výborně, jak sám Hašek uvádí: „Dospělí obhájili 2. místo v 1. lize, mladší žáci nás velice potěšili, protože skončili na osmém místě na Mistrovství republiky, což je největší úspěch v Severomoravském kraji, protože kromě Přerova, to nikdo jiný nedokázal. Na dalších místech dorost obhájil extra ligu, starší žáci udrželi první ligu, takže příští rok budeme opět hrát nejvyšší soutěže ve všech kategoriích. Navíc Karolína Kubáňová nás skvěle reprezentuje už na mezinárodních turnajích, takže jsem na všechny opravdu pyšný.“

Program trval do odpoledních hodin, a tak není divu, že v uzáku na všechny čekaly klobásky a nechyběly ani hamburgery.

Příští víkend budou nafouknuty tenisové haly, aby hráči, ale i veřejnost, měla kde trénovat i během zimy. Na děti letos čeká také velká novinka, a to plavání, které se bude konat vždy v pondělí pod vedením trenéra Viktora Pavelky. „Děti budou hodinu trénovat plavání a potom budou mít volnou zábavu, aby vykompenzovali tenisový pohyb. Samozřejmě nás čekají také nějaké zimní turnaje v hale, a na jaře to zase vypukne,“ uzavírá trenér Hašek.


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.10.2022

Zpět na výpis