DĚTI SE ZAPOJILY DO SPECIÁLNÍ NÁBOROVÉ HODINY

Ve středu 12. října proběhla na ZŠ K.Dvořáčka speciální hodina tělocviku pod vedením trenérů z Městského sportovního klubu Orlová. (MSK)

MSK Orlová v září a říjnu každý rok připravuje náborové dny. Ukázkové hodiny pořádají ve všech mateřských a základních školách v Orlové, aby děti viděly, co vše mohou v městském sportovním klubu zažít.

„Dneska jsme si připravili něco úplně jiného, chtěli jsme představit dětem, jaké to je sportovat s handicapem. Syn jednoho z našich trenérů Miloše Širokého, Alex Široký, který studuje na ZŠ K. Dvořáčka, je handicapované dítě, které nám pomáhá v naší činnosti a ukazuje dětem, že i s handicapem se dá sportovat,“ vysvětluje Michal Kozák, ředitel MSK Orlová.

Náborová hodina na ZŠ K. Dvořáčka probíhala takovým způsobem, aby si Alexovi vrstevníci vyzkoušeli, jaké to je sportovat s handicapem.

„Pro děti byly připraveny čtyři stanoviště, kde si vyzkoušely různé sportovní disciplíny a jiné pohybové aktivity. Spolužáci měli nohy svázané k sobě a tím jim byl znemožněn pohyb stejně jako Alexovi. Po celou hodinu si tak mohly vyzkoušet, s čím se Alex potýká a stejně má z pohybu radost,“ uzavírá Kozák.

Žáci byli rozděleni podle barev do jednotlivých skupin, ve kterých se na stanovištích střídali. Na závěr celé speciální hodiny se uskutečnila poslední soutěž mezi žáky a trenéry, proti kterým nastoupil Alex se svými spolužáky, a kteří nakonec závod vyhráli na plné čáře.

Celou fotogalerii jsme pro vás připravili zde.


Datum zveřejnění/aktualizace: 13.10.2022

Zpět na výpis