KRIMINALISTÉ HLEDAJÍ DALŠÍ MOŽNÉ POŠKOZENÉ ŽENY

Kriminalisté z 1. oddělení obecné kriminality Ostrava v minulém týdnu obvinili 41letého muže, který se měl ve dvou případech dopustit mravnostního deliktu. Trestní stíhání bylo zahájeno pro spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění a přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V současné době je vyšetřování vedeno vazebně.

Obviněný muž si měl ženy vyhledávat na internetových portálech, ale mohly být také osloveny prostřednictvím třetí osoby. Přezdívku či pseudonym, který mohl používat je „DOKTOR“. Jedná se o osobu, která opravdu v minulosti působila v nemocničním zařízení jak na Ostravsku, tak i v zahraničí. Své potencionální oběti si měl zvát do bytu v centru Ostravy, ale není vyloučeno také jiné místo v rámci Ostravy. Jak poškozené ženy uvedly, měl jim nabízet drogu, a poté s nimi měl mít pohlavní styk bez jejich svolení.

V souvislosti s tímto případem kriminalisté nadále shromažďují důkazní materiály, zjišťují okolnosti případů a pracují i s verzí, že by poškozených žen mohlo být více. Proto se obrací na případné další možné poškozené ženy či svědky, kteří by svou výpovědí mohli přispět k rozšíření obvinění o další skutky. V takovém případě volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

Kriminalisté za jakékoliv poskytnuté informace předem děkují.


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.10.2022

Zpět na výpis