GALERII DOMU KULTURY ZVELEBILA VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ

Včerejší 17. hodinou započala Výstava tří fotografů, která je ke zhlédnutí až do 27. října 2022 ve velké galerii Domu kultury města Orlové.

Vystavujícími jsou fotografové Jan Kufa Kučeřok, Miroslav Lipowski a Václav Legerski. Všechny přítomné přivítal Václav Legerski, který poděkoval Domu kultury za možnost uspořádat výstavu v jeho prostorách.

Už před rokem jsme se domluvili, že bychom mohli uspořádat nějaké setkání a se zdejším Domem kultury se nám spolupracuje velmi dobře,“ řekl na úvod pan Legerski.

Postupně svou současnou tvorbu představil každý z fotografů. „Věnuji se volné grafice, a pokud se lidem zalíbí aspoň jedna fotografie, budu velmi šťastný,“ podotkl Václav Legerski.

Výstava nabízí pestrou škálu fotografií. Naleznete zde architekturu, ale také přírodu. „Už jsem v důchodě a přitom se snažím něco tvořit, ale jsem samouk. Fotografie, které zde návštěvníci uvidí, pochází z Bosny a Hercegoviny, kde jsem byl na pouti a velmi mě zaujalo, jak tam jsou lidé spokojení, tak jsem začal fotit,“ vysvětluje svou tvorbu Miroslav Lipowski.

Mezi jednotlivými řečníky nechyběl ani hudební doprovod, který zajistil Jakub Bosek z jablunkovského sboru Gorol.

„Já bych chtěl především poděkovat Vaškovi, že to tady všechno zorganizoval, že tady máme tak krásné prostory, ve kterých můžeme dneska být. Stále se učím, během focení se neustále dozvídám nové věci, například kde dané rostliny rostou. Svými fotografiemi jsem chtěl ukázat, co vše kolem nás žije,“ komentuje své fotografie Jan Kufa Kičeřok.

U Jana Kufy Kičeřoka návštěvníci naleznou také krátké popisky, aby vystavené obrazy byly pro diváka srozumitelnější.

Galerii můžete navštívit ve všední dny od 9 do 19 hodin. V pátek a v sobotu od 9 do 20 hodin a v neděli odpoledne od 13 do 19 hodin.


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.10.2022

Zpět na výpis