REKONSTRUKCE OPĚRNÉ ZDI VE STARÉ ORLOVÉ JE V PLNÉM PROUDU

Každý, kdo projíždí starou Orlovou ve směru kolem sběrného dvora, tak zůstane buď z jedné, nebo z druhé strany stát na semaforech. Důvodem je probíhající rekonstrukce opěrné zdi, kterou zde provádí Správa silnic, středisko Karviná.

Zhotovitel, kterým je společnost STAVBY A STATIKA, zde v návaznosti na opěrnou zeď buduje chodník, rekonstruuje samotnou opěrnou zeď, obnovuje odvodnění komunikace a vybuduje i veřejné osvětlení. Práce nelze provádět při plném provozu, proto je řízen kyvadlově světelnou signalizací po polovině vozovky.

Aktuálně je provedena demontáž zábradlí, odbourána původní konstrukce chodníku a římsy, odfrézováno a provedeno odvodnění na polovině vozovky, demontáž veřejného osvětlení a nová kabeláž již byla vložena do chrániček a provedeno armování nové vyložené římsy. Dokončeno je i bednění římsy na polovině délky opěrné zdi včetně betonáže.

Za zmínku stojí, že se zhotovitel zavázal zprovoznit silnici (bez semaforů) před průjezdem srazu auto-moto-veteránů, který proběhne 18. září 2022.


Datum zveřejnění/aktualizace: 31.8.2022

Zpět na výpis