FUTRA POŘÁDÁ PROMÍTÁNÍ DOKUMENTÁRNÍCH FILMŮ

Orlovský klub Futra je již několik let zapojen do projektu KineDok, díky čemuž má možnost pravidelného promítání českých i zahraničích dokumentárních filmů na rozličná témata. Po kratší pauze se opět naplno rozjíždí pravidelné „promítačky“, které budou většinou doplněny také debatou se zajímavou osobností.

První promítání proběhne ještě v srpnu, konkrétně v neděli 28. srpna od 18 hodin. Promítat se bude dokumentární film Very Lackové, Jak jsem se stala partyzánkou a následně proběhne diskuze s Denisou Makovou. 

V měsíci září se klub Futra zapojí do celorepublikového Týdne pro klima. Ve středu 14. září se bude od 17 hodin promítat dokumentární film Loupežníci lesa. Po promítání bude následovat diskuze a návštěvníci si budou moci zahrát také strategickou deskovou hru Terra Futura.

Současně proběhne ještě druhé promítání, a to v neděli 25. září. Tentokráte se diskuze zaměří na Gruzii, o které po promítnutí snímku Zkrocená zahrada, něco více povypráví Marek Hrdina. 

A jelikož je v říjnu Mezinárodní den paliativní péče, bude se v klubu promítat český dokumentární film Jednotka intenzivního života, který se této problematice věnuje. Promítání proběhne v neděli 9. října, opět od 18 hodin. 

Vstup na všechna promítání je zdarma. Kolektiv klubu Futra se těší na vaši návštěvu!


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.8.2022

Zpět na výpis