ORLOVŠTÍ SENIOŘI VYRAZILI ZA ZÁŽITKY A POZNÁNÍM

Plný autobus orlovských seniorů se vypravil v tomto týdnu na zájezd do sousední Karviné. První zastávka byla u tolik známého Šikmého kostela, který proslavila ve svém románu pod stejným názvem spisovatelka Karin Lednická.

Po komentované prohlídce se autobus s našimi seniory vydal ke Karvinskému moři. Většina z nich ani netušila, jak pěkné a příjemné prostředí to je. Mnozí ho využili k procházce, jiní k občerstvení. Pak už cesta vedla k dominantě Karviné, kterou je zámek Fryštát. Empírový zámek je jedinečnou památkou svého druhu v ostravském regionu a představuje opravdový unikát, který byl původně předurčen k výlučné industrializaci.

Procházka po náměstí, kafíčko či zmrzlinka s přáteli a hurá domů… Autobus se z Karviné vracel v půl třetí odpoledne a věřte, nikomu se domů moc nechtělo.

"Další skupina orlovských seniorů může na zájezd do Karviné vyrazit 23. srpna a 6. září, vždy s odjezdem v 9:30 hodin od Hypermarketu Albert v centru Orlové-Lutyně. Upozorňujeme, že místo je nutno si předem zarezervovat v městském informačním centru v budově knihovny na Masarykově třídě, tel. č.: 596 511 306. Tato aktivita je financována z projektu Obec přátelská seniorům," uvedla místostarostka Orlové Naděžda Kubalová.


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.8.2022

Zpět na výpis