SENIOŘI VE VESNĚ MAJÍ O ZÁBAVU POSTARÁNO

Vedení a zaměstnanci domova pro seniory Vesna se snaží pro své klienty dělat maximum a zajímavě naplnit jejich odpolední program. Minulý týden proběhlo zahradní grilování a včera měli všichni možnost svézt se v kočáře!

„Inspirovali jsme se jarmarkem Domova Březiny, který při této příležitosti měl koně s kočárem. Jedná se o koně z rodinné stáje Pegas z Petřvaldu,“ říká vedoucí sociálního úseku Lenka Mockovčiaková.

Klientům do kočáru ochotně pomáhal majitel ze Stáj Pegas Martin Graf, kterého doprovázela dcera Martina Grafová, která se starala o základní potřeby pro koníka.

„Pokud se akce osvědčí, plánujeme ji uspořádat letos ještě jednou, pokud nám to počasí dovolí. Vypadá to, že jsou všichni nadšení, včetně rodinných příslušníků našich klientů a za to jsme moc rádi,“ dodává vedoucí Mockovčiaková.

Projížďka se mi moc líbila, bylo to poprvé, kdy jsem viděla koně takto z blízka,“ uvádí jedna ze seniorek.

Další dvojice klientek, které se na projížďku vydaly, se velmi těšily. „Už jsem na koni nejela 20 let, jako mladá jsem jezdila na valachovi, tak se strašně těším. Kůň je mé nejdražší zvíře, a také je nejčistší,“ říká jedna z účastnic. Její spolujezdkyně pak dodává: „Mí rodiče po svatbě odjeli v kočáře, který pak měli dlouho a nakonec ho dali do muzea. Můj manžel říkal, že udělali chybu, protože ho měli nechat pro pravnoučata,“ říká se smíchem seniorka.


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.8.2022

Zpět na výpis