DALŠÍ ČÁST V. ETAPY BYLA DOKONČENA

V uplynulých dnech byla dokončena čtvrtá část Regenerace panelového sídliště V. etapa v Orlové – Lutyni, kterou pro město Orlová stavěla společnost AWT Rekultivace a.s. V současné době byly definovány drobné vady a nedodělky k odstranění a bylo požádáno o kolaudaci stavby. Celkové náklady stavby se vyšplhaly na 16 milionů korun a na jejich úhradu přispěl Státní fond podpory investic dotací ve výši 5,3 milionu korun.

Součástí revitalizace byla rekonstrukce části místní komunikace IV. třídy na ulici F. S. Tůmy, rekonstrukce parkovacích ploch a chodníků podél místní komunikace včetně přístupových chodníků k bytovým domům, sjednocení šířky místní komunikace F. S. Tůmy od supermarketu Billa po ulici Krátká. Doplnění a rozšíření parkovacích stání, rekonstrukce osvětlení, kontejnerová stání, výsadba zeleně, odvodnění a nezbytné přeložky vodovodu a kabelu vysokého napětí.

Byť se jedná o rekonstrukci, je povolována stavebním úřadem a musí vyhovět současným platným předpisům, respektovat práva vlastníků podzemních sítí a zakomponovat požadavky všech dotčených orgánů jako jsou např. hasiči.

Hned na podzim letošního roku bude na tuto stavbu navázáno další etapou, která zahrnuje rekonstrukci parkoviště u Atomu. Celkové náklady stavby jsou 7,3 milionu korun a stavbu provede společnost Jankostav s.r.o.


Datum zveřejnění/aktualizace: 15.8.2022

Zpět na výpis