TENISTÉ ZE SLAVIE SBÍRAJÍ ÚSPĚCHY

MČR Družstev

Zlatý Daniel Tomica
Ve Frýdlantu nad Ostravicí kraloval turnaji mladších žáků Daniel Tomica. Ve dvouhře celkem s přehledem přehrál všechny soupeře a ve finálovém zápase porazil Antonína Výtiska 6:1, 6:3. Ve čtyřhře se svým doublovým parťákem Martinem Slováčkem společnými silami nedali žádnému soupeři šanci. V boji o první místo nechali na raketách pár Rousek – Palacký stavem 6:4, 6:0

Úspěšný turnaj v Kroměříži
Ellen Pavlišová odehrála v polovině prázdnin turnaj starších žaček v Kroměříži. Ve dvouhře se probojovala až do semifinále, kde nestačila na nejvýše bodovanou hráčku turnaje Valentinu Petečelovou. Odvezla si bronzovou pozici. Ellen ve čtyřhře však spojila síly s Adélou Makovcovou a společně celý turnaj dvojic ovládly. V souboji o první místo porazily pár Dvořáková - Petečelová 6:4, 6:1, čímž Valentině trošku oplatila porážku ze dvouhry.

Vítězná čtyřhra v Kroměříži
David Šimeček kraloval soutěži dvojic na turnaji dorostu, který proběhl na začátku druhé poloviny července. Spolu se svým doublovým partnerem Jakubem Špačkem ovládl celou čtyřhru. Ve finálovém zápase si kluci poradili s dvojicí Beránek - Mück 6:2, 6:4.

3. místo ve čtyřhře
Na konci července proběhl turnaj starších žákyň v Tuřanech, kde Denisa Bystroňová, po boku Veroniky Bártkové, vybojovala 3. místo ve čtyřhře. V souboji o postup do finále nestačily na vítězky celého turnaje Landovou - Bartonkovou.

Denisa Bystroňová vybojovala druhé místo ve čtyřhře
Na turnaji starších žaček v polovině července, který se uskutečnil v Havířově na Tennis Hillu, vybojovala Denisa Bystroňová po boku Lucie myslivcové druhé místo ve čtyřhře. V souboji o první místo nestačily na dvojici Piteráková - Hönschová a prohrály 6:4, 6:2.

Turnaj česko-polského přátelství
Daniel Tomica se na turnaji česko-polského přátelství (turnaj kategorie A) umístil se svým parťákem Martinem Slováčkem na 2. místě ve čtyřhře. V pavouku kluci porazili nasazené, polské jedničky. Finále kluci neodehráli, z důvodu odjezdu na dovolenou jednoho z nich.

Supertiebreak - ruská ruleta
Karolína Kubáňová odehrála mezinárodní turnaj ITF s dotací §25.000 v německém městě Aschaffenburg. Se svou spoluhráčkou Ivanou Šebestovou porážely jeden pár za druhým až do finále. V souboji o zlato se opět ukázalo, jak je supertiebreak zrádný. Tentokráte nebyl nakloněn na stranu českých holek. Holky prohrály s ruským párem Irina Khromacheva a Maria Timofeeva 2:6, 7:5, 3:10.
Po zápase proběhla i nějaká autogramiáda.

Druhý ve dvouhře, třetí ve čtyřhře
Na začátku července proběhl turnaj dorostu kat. B v Havířově. David Šimeček se probojoval až do finále, kde nestačil na nejvýše bodovaného hráče turnaje, Honzu Klimase. David tak skončil stříbrný.
David ve čtyřhře spojil síly se Štěpánem Klimasem a společně se dostali až do semifinále. Nad jejich síly byla dvojice Lankočí - Bako a kluci skončili třetí.

MČR družstev mladších žáků
Naše družstvo mladších žáků ve složení Lukasz Bury, Adam Bill, Denis Konderla, Vítek Pajer, Klaudie Pulcerová, Ella Nantlová se svými úspěchy ze soutěže družstev probojovalo až na mistrovství ČR, které se konalo v červenci ve Zlíně. První den si poradili s týmem TK Most a zvítězili 6:3. Další dny tak vítězné nebyly. Celkově Orlová obsadila 8. místo. Sešla se skvělá parta lidí nejen hráčů, ale i rodičů a všichni si těch pár dní moc užili. Spolu s týmem jel i kapitán Honza Hašek, který na všechno dohlížel a staral se o pohodu v týmu. Byla sranda a hráči nasbírali cenné zkušenosti.

Vítězný turnaj pro Adama Billa
Na začátku července se v Ostravě-Vítkovicích odehrál turnaj mladších žáků, kterému jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře kraloval Adam Bill. V soutěži jednotlivců porazil ve finále klubového spoluhráče Denise Konderlu 7:6, 1:6, 10:7 a společně utvořili i doublovou dvojici a ovládli i tuto soutěž. Ve finálovém souboji přehráli dvojici Fuchsík - Krejčí 7:5, 6:4.

Všem sportovcům gratulujeme!


3. místo ve čtyřhřeDenisa Bystroňová vybojovala druhé místo ve čtyřhřeDruhý ve dvouhře, třetí ve čtyřhřeRuská ruletaTurnaj česko-polské přátelstvíÚspěšný turnaj v KroměřížiVítězná čtyřhra v KroměřížiVítězný turnaj pro Adama BillaZlatý Daniel Tomica
Datum zveřejnění/aktualizace: 9.8.2022

Zpět na výpis