AZYLOVÝ DŮM HANNAH ORLOVÁ PROCHÁZÍ MODERNIZACÍ

Azylový dům Slezské diakonie HANNAH Orlová uspěl se svým projektem v Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2021.

Podpořený projekt pod názvem „HANNAH Orlová, azylový dům „Je čas začít“ byl rozdělen do dvou částí. V listopadu roku 2021 jsme začali s výměnou kotle na tuhá paliva. Starý, náročný kotel VIADRUS na obsluhu, nás již v sociální službě nezatěžuje, protože máme nový kotel BENEKOV. Tento kotel je na tuhá paliva, která jsou dovážena v pytlích, a tak i manipulace s tuhým palivem je praktičtější. V minulosti bylo velice náročné udržet v zimě stálou teplotu v objektu. Tak konečně koncem listopadu bylo možné pocítit stabilní teplo, které se dostalo i do vrchních pater, respektive 3NP.

Ve druhé fázi projektu jsme v dubnu začali s rekonstrukcí střechy. V době rekonstrukce střechy nám moc nepřálo počasí, a právě když byla střecha odkrytá, přišly vydatné deště. Firma však nás nikdy nenechala na holičkách a ihned reagovala na naše telefonáty. Vše kolem střechy si znovu zajistila.

Čas utekl, přišla polovina června a práce se střechou se přehoupla ke konci. V rámci rekonstrukce střechy byly odstraněny staré pozůstatky komínu, instalovala se tři střešní okna, z nichž dvě prosvítí sluníčkem jednu ubytovací jednotku. Tato ubytovací jednotka vznikla nově spojením malé ubytovací jednotky s prostornou půdou.

Rekonstrukce však není u konce, navazuje na další projekt, který podpořil Moravskoslezský kraj pro rok 2022-2023. Bude se pracovat docela pod střechou, kde zůstávají 2 ubytovací jednotky s kapacitou maximálně tří osob. Nově vznikne velká ubytovací jednotka v podkroví pro 5 osob. Dále pak konečně budou moci uživatelé využít prostor sušárny pro sušení prádla a azylový dům bude mít nově krásný prostor pro účely skladu.

Bc. Martina Wiśniowská


Datum zveřejnění/aktualizace: 29.7.2022

Zpět na výpis