NEJLEPŠÍ GULÁŠ? TEN MĚŠŤÁCKÝ!

Letňák Orlová o víkendu hostil tradiční Orlovský GULÁŠFEST. Celým areálem se nesla vůně nejrůznějších gulášů a dobře vychlazeného piva. Nechyběl ani hudební program, na kterém vystoupily skupiny Wind, Nebe nebo Nedivoč. Velké ovace získala také revivlová skupina reLucie a o půl osmé to na pódiu bylo pěkně žhavé díky kapele Iron Maiden revival. Na závěr programu zahrál Jiří Schelinger revival Band Ostrava.

Dům kultury města Orlové, p.o. se postaral také o nejmenší návštěvníky festivalu.Pro děti bylo připraveno loutkové divadlo, pískování obrázků nebo opičí dráha. Návštěvníci si mohli také vybrat z bohaté nabídky doprovodných stánků, které nabízely například turecký med, marcipánové výrobky nebo rybízové víno.

A jak to vlastně dopadlo?

Kromě hlasování diváků bylo letošní novinkou hlasování odborné poroty, kterou tvořil starosta Orlové Miroslav Chlubna, Jiří Hokynář (kuchař z restaurace Orel) a Rostislav Pastrňák (kuchař z restaurace Silvie). Porota po důkladném ochutnání všech 11 gulášů rozhodla takto:

1. místo Hovězí guláš č. 7 – pivnice Morava, Radek Špacír

2. místo Měšťácký guláš č. 6 – Městská policie Orlová

3. místo Havířský guláš č. 8 – pan Janák

Favoritem u návštěvníků se jednoznačně stal Měšťácký guláš, který získal 116 hlasů. Celkem hlasovalo 454 účastníků. Cenu útěchy si odnesl Vesňácký speciál.


Datum zveřejnění/aktualizace: 25.7.2022

Zpět na výpis