VYSOKÉ TEPLOTY NÁM NEVADÍ, VEDOUCÍ SI PORADÍ

Od pondělí do pátku probíhá příměstský tábor, který pořádá Judo club Orlová. Děti se každé ráno setkají v tělocvičně Doubravanu a následně je čeká den plný zážitků.

V úterý na táborníky čekali strážníci z Městské policie Orlová, kteří je provedli místní služebnou a popsali jim, jak takový den strážníka vypadá. Nechyběla ani prohlídka místnosti s kamerovým systémem, který už se policistům mnohokrát vyplatil. „Díky kamerám dokážeme být včas na místě, kde je konán nějaký přestupek. Takto jsme například dostihli muže, kteří vynášeli starý nábytek ke kontejnerům s komunálním odpadem,“ říká velitel městské policie Roman Galia.

Ve čtvrtek tábor vyrazil do Městského domu kultury na výstavu Jiřího Šebesty, kde děti navštívil také místostarosta Miroslav Koláček, který nepřišel s prázdnou. „Přinesl jsem dětem nějaké sladkosti, ale samozřejmě vedoucí tábora rozhodují, kdy je dětem předají. Za chvíli bude oběd, takže se dočkají asi až odpoledne,“ dodává s úsměvem místostarosta. S dětmi si krátce popovídal, zajímal se o průběh tábora a na závěr jim popřál spoustu hezkých zážitků.

Během týdne pak děti navštívily například Orlí kaňon, lesopark a při takto vysokých teplotách samozřejmě bazén. „V tomto počasí se snažíme vymýšlet nenáročné aktivity, chodíme na zmrzlinu a vyhledáváme především místa ve stínu,“ říká vedoucí tábora Eliška Springerová.



Připojené dokumenty:

Ukázka techniky MP4 [9.8MB] 22.7.2022
Návštěva místnosti s kamerovým systémem MP4 [10.4MB] 22.7.2022
Výklad strážníků MP4 [9.4MB] 22.7.2022

Datum zveřejnění/aktualizace: 22.7.2022

Zpět na výpis