ELEKTRÁRNY ČEZ ZVOU NA KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY

Přemýšlíte kam vyrazit na výlet? Vodní elektrárna Dlouhé stráně a dalších osm infocenter ČEZ po dobu letních prázdnin nabízejí zajímavé exkurze a drobné dárky pro bystré návštěvníky!

Během prohlídek dospělí i děti poznají, co se skrývá uvnitř velkých staveb elektráren. Zájemci o energetiku se dozví zajímavé odpovědi z úst odborných průvodců, kteří pro ně mají připravené i zákulisní perličky z elektrárenského života. Vyzkouší si virtuální realitu, fyzikální pokusy, interaktivní modely a ve většině případů se taky podívají do provozu elektrárny. Dětem se budou nové znalosti hodit při vyplňování bleskového kvízu, který na ně v každém z devíti infocenter čeká. Za správné odpovědi si na památku odnesou hezký dárek v podobě plyšového skřítka a další odměny.

„Ze zkušeností víme, že svět energetiky láká dospělé i děti. Našim návštěvníků tak chceme opět přinést něco navíc, učení formou zážitku totiž bývá nejefektivnější. Mezi letošními novinkami tak najdou ReakTour, tedy virtuální tour, která diváky díky speciálním brýlím přenese až k temelínskému reaktoru, nebo nové interaktivní modely a pokusy. Ti nejmenší se mohou vyřádit v hracích koutcích,“ říká Kateřina Bartůšková, vedoucí útvaru Infocentra ČEZ.

Kromě nové virtuální prohlídky ReakTour, která v Infocentru Jaderné elektrárny Temelín přenese diváky do nejstřeženějších prostor v zemi, se mohou v létě zájemci starší 15 let těšit taky na reálné pěší prohlídky areálu obou jaderných elektráren. Do areálu elektrárny může veřejnost nově zavítat i v Ledvicích.

Více o letní soutěži pro děti, prohlídkách a registracích na webových stránkách.


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.7.2022

Zpět na výpis