NOVÁ NAUČNÁ STEZKA ZPESTŘÍ ORLOVÁKŮM PROCHÁZKY

Minulý čtvrtek 14. července byly zahájeny práce na stavbě Naučné stezky ve městě Orlová. Na nové stezce návštěvníci najdou 21 informačních tabulí o rozměrech 120 x 80 cm, přičemž 14 z nich bude jednostranných a zbylých 7 oboustranných. Tabule budou obsahovat informace o přírodních a historických zajímavostech města Orlové.

Naučná stezka povede mimo souvisle zastavěné území a je rozdělena na dvě etapy. Trasa první etapy naučné stezky vede od zimního stadionu k ulici K Zimovůdce a dále po pěšinách lesem Krajčok až k ulici Rajčula. Druhá etapa pokračuje po ulici Lidická až do zámeckého parku v prostoru historického centra Orlové.

Dokončení stavby je naplánováno na 13. srpna. Stezku vybuduje ostravská společnost SeePOINT a celková částka činí 776 094 korun. Město na stavbu stezky obdrželo finanční příspěvek 150 000 korun od televize Prima. V rámci projektu Společně poznáváme přírodu, Orlová získala nenávratný finanční příspěvek na první etapu naučné stezky a to ve výši 9089 EUR tj. 224 854 korun. Tuto částku poskytl Fond malých projektů Operačního programu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika. 


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.7.2022

Zpět na výpis