OBA ŘEDITELÉ ZUŠ PLÁNUJÍ SPOUSTU SPOLEČNÝCH AKTIVIT

Minulý týden byl ve znamení návštěvy z plánovaného partnerského města Říčany. Tuto myšlenku vyvolala skutečnost, kdy město Říčany se umístilo na prvním a Orlová na posledním místě pomyslného žebříčku soutěže Obce v datech – Kvalita života. 

Jako první se do Říčan podívalo a spolupráci navázalo vedení města Orlová již na jaře 2022. V tomto období však došlo i k setkání ředitelů ZUŠ obou měst. Situaci si obhlédl orlovský ředitel Andrej Vyoral v Říčanech, a nyní přijela do našeho města paní ředitelka Iveta Sinkulová z Říčan.

Oba ředitelé se zamýšleli nad tématy, které svým charakterem obohatí jak zaměstnance školy, tak žáky. Seznámili se s dosavadními činnostmi škol, vyměnili si postřehy ze vzdělávacích činností. Pak přemýšleli nad vizemi, které při návštěvě městského úřadu představili i vedení města.

„Na spolupráci se ZUŠ v Orlové se moc těšíme. S panem ředitelem jsme v kontaktu a už jsme provedli rychlý brainstorming, který povede k naplánování společných akcí pro dva následující roky. Pan ředitel je akční manažer, člověk na svém místě. Spolupráce s takovými lidmi mě těší a baví. Věřím, že naše spolupráce přinese užitek nám všem,“ napsala společně s poděkováním za přijetí na radnici, ředitelka říčanské ZUŠ Iveta Sinkulová.

 

Kdo další projeví zájem a zorganizuje setkání v některém z měst? Tipovala bych, že to budou senioři, kteří se aktivně zajímají o otázky spojené s prožíváním volného času nejenom u nás v Orlové, ale také v jiných městech. Tak jim držme palce!

Bc. Naděžda Kubalová, místostarostka


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.7.2022

Zpět na výpis